En tussen de drukte van de Zilveren Toren door kabbelt de 2de trimester van onze Chess Academy rustig voort. Het thema van deze trimester is ‘Aanvallend spelen’. Sander nam al enkele lessen voor zijn rekening, maar we kregen ook IM Jan Rooze en FM Helmut Froeyman op bezoek.

Op 10 januari gaf IM Jan Rooze een zeer gesmaakte les ‘Initiatief in het schaakspel’. Met een hele reeks praktijkvoorbeelden liet Jan ons zien hoe belangrijk dit aspect van het spel is. Zeer interessante avond.

De 2 daaropvolgende lessen (24/01 en 07/02) werden door huisdocent Sander gegeven. Het thema was ‘Attacking the king’, en ook deze lessen waren zeer leerzaam en toegankelijk.

Op 21 februari kregen we FM Helmut Froeyman op bezoek. Hij kwam zeer enthousiast vertellen over ‘De funfactor in het schaken’. Het werd een zeer boeiende en geanimeerde avond. Helmut kennen we trouwens ook van zijn bekende (Brabo-)blog: http://schaken-brabo.blogspot.com/ Een absolute aanrader om te volgen.

De volgende les staat gepland voor 6 maart. Sander zal dan het onderwerp ‘Attacking the king’ verder uitdiepen. En op 20 maart is het de beurt aan Peter Nuytens die - geheel in de lijn van zijn speelstijl - als onderwerp ‘Unleashing tactical mayhem: the art of attacking in chess’ gekozen heeft. Spektakel gegarandeerd 🙂

Onze Academy-lessen organiseren we in samenwerking met de Liga Antwerpen. Hierdoor zijn ze gratis en toegankelijk voor iedereen, ook voor niet-clubleden. Het enige dat we vragen is om je op voorhand aan te melden. Meer info en aanmelden via onze website. 

Je bent meer dan welkom om ook één of meerdere lessen bij te wonen!