<?php

$jaar=2021;   // jaar van eerste ronde

$aantalReeksen=4;

include("PHP/withTabs2.php");

include("PHP/getClubkampPage3.php");

$TB=new LP_TabBar("CK");

for ($R=1; $R<=$aantalReeksen; $R++) $TB->AddTab("Reeks $R", getClubkampPage($jaar, $R));

$TB->AddTab("Info");

?>

Clubkampioenschap 2021-2022

Ons clubkampioenschap wordt dit jaar gespeeld in vier reeksen. Deze reeksen werden ingedeeld op basis van de resultaten van de afgelopen seizoenen en van de elo sterkte.

Ons CK wordt gespeeld volgens het Round Robin heen-terug systeem. In mensentaal betekent dit dat iedereen tegen elke speler in zijn reeks, een keertje met wit en een keertje met zwart speelt.

De speelkalender, de uitslagen en de tussenstanden zullen steeds up-to-date op onze website raadpleegbaar zijn (via rubriek ‘wedstrijden’ – ‘ChessLooks Open’).

Het tornooi wordt gespeeld over 10 ronden in een gesloten groep van 6 spelers voor reeksen 1, 2 en 3. Reeks 4 bevat 10 spelers die elk éénmaal tegen elkaar zullen spelen.

Degene die in de hoogste reeks als eerste eindigt is de nieuwe clubkampioen. De kampioenen in reeksen 2 en 3 stijgen naar een hogere afdeling volgend seizoen. In de vierde reeks zullen de plaatsen 1 en 2 promoveren. De speler die op plaats 6 eindigt, degradeert naar een lagere afdeling.

Elke speler ontvangt vóór aanvang van het CK een up-to-date lijst met de contactgegevens van alle deelnemers. Als er tijdens het tornooi gegevens wijzigen, graag dit dan aan de tornooileiders melden. De lijst met contactgegevens dient enkel om een goede en vlotte interne organisatie mogelijk te maken en deze lijst mag wegens privacy redenen niet openbaar gemaakt worden.

Er wordt automatisch verondersteld dat je op de eerst vermelde speeldag je partij afwerkt. Hiervoor dien je dus geen contact met je tegenstander op te nemen. Kan je wegens bepaalde redenen toch niet spelen op die dag, verwittig dan telefonisch of per mail je tegenstrever en de tornooileiders. Probeer ook zo snel als mogelijk met je tegenstander een nieuwe datum af te spreken. Breng de tornooileiders ook op de hoogte als je problemen zou ondervinden om je tegenstrever te bereiken.

Een partij wordt gespeeld in ons clublokaal op de gewone uren en speeldagen, behoudens afwijking die vooraf gecommuniceerd is met de tornooileiders. De partijen zullen steeds plaatsvinden in een vriendschappelijke sfeer, zonder echter het competitie-element uit het oog te verliezen.

De partijen starten op vrijdag om 20u00 stipt. Gelieve tijdig aanwezig te zijn. We moeten immers rekening houden met het sluitingsuur van Het Looks. Ten laatste om 20u15 wordt de klok ingedrukt.

De uitslagen van alle partijen worden eind juni 2022 (na beëindiging van het hele tornooi) door de tornooileider doorgegeven voor elo verwerking.

Een kampioenschap betekent competitie, maar het moet zeker en vast ook een sportief gebeuren onder vrienden zijn en blijven. We zullen de deelnemers dan ook niet om de oren slaan met tal van regeltjes. Toch dienen enkele richtlijnen te worden nageleefd om zoveel als mogelijk een normaal verloop van het clubkampioenschap te garanderen. Je kan een kleine opsomming onderaan dit document vinden.

De tornooileiders zullen trachten om alle mogelijke problemen of discussiepunten die zich tijdens de competitie zouden kunnen voordoen, in eer en geweten op te lossen.

 

Weetjes, richtlijnen en aandachtspunten

 • Iedereen speelt zowel met wit als zwart tegen elke andere persoon uit zijn groep.
 • De vaste speeldag van elke ronde is de eerst vermelde datum in de kalender.
 • Indien één van de spelers niet in de mogelijkheid is om die avond te spelen, dan moet hij het initiatief nemen om in onderling overleg met zijn tegenstander een nieuwe datum af te spreken. De tornooileiders worden hiervan op de hoogte gebracht.
 • Gelieve de data van elke ronde toch zoveel als mogelijk te respecteren. In elk geval moeten alle wedstrijden gespeeld zijn tegen eind juni 2022.
 • Het speeltempo is 90 minuten + 30 seconden increment vanaf zet 1.
 • Uw gsm uitzetten (of alleszins stil) voor aanvang van uw partij.
 • Notatie van de partij op een notatieformulier is steeds verplicht.
 • Na een gespeelde wedstrijd wordt de uitslag op het overzichtsblad ingevuld.
 • Zolang niet alle partijen afgelopen zijn, wordt de nodige stilte in acht genomen zodat niemand onnodig gestoord wordt tijdens het spelen van zijn partij.
 • Er worden geen stukken of borden opgeruimd zolang er nog officiële partijen bezig zijn.
 • Het is evenmin toegestaan om te analyseren als er nog andere partijen bezig zijn. Analyse kan eventueel in de lokaaltjes onderaan de trap, indien ze vrij zijn.
 • Alle gespeelde wedstrijden worden doorgegeven voor elo-verwerking in juni 2022.
 • We dragen als club en als spelers van ChessLooks fair-play en sportiviteit hoog in het vaandel!
 • Voor alle mogelijke info of vragen die verband houden met de goede werking of het verloop van het clubkampioenschap kan je steeds bij Erik of Rudi terecht.

Iedereen alvast veel succes en vooral veel schaakplezier toegewenst.

Voor elke wijziging die u met uw tegenstrever communiceert, graag deze personen mee in cc zetten:

Erik (0491/75 38 59) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rudi (0479/77 46 88) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

<?php

$TB->Close();

?>