Op 5 mei vond in Beveren het laatste stapjestoernooi van het schooljaar plaats. Ondergetekende was de dag ervoor voor de 4de keer vader geworden, en dus vormde het toernooi het perfecte excuus om even tot rust te komen. 

Omwille van communie- en andere feesten lag het aantal deelnemende ChessLookers iets lager dan gewoonlijk, maar met 10 spelers waren we toch opnieuw één van de best vertegenwoordigde clubs.

Nadat Irmuun bij het vorige stapjestoernooi in Mortsel voor de eerste overwinning in de geschiedenis van ChessLooks gezorgd had, besloot hij om het zichzelf nu een stuk moeilijker te maken en bij Stap 3 deel te nemen. Met een prachtige 8ste plaats toonde hij dat hij daar perfect mee kan.

In afwezigheid van Irmuun was het bij Stap 2 de beurt aan Eldar (die begin dit seizoen nog meedeed bij Stap 1) om zich te laten zien. Na een spannende strijd obv scheidingspunten haalde hij zijn eerste overwinning en een prachtige gouden beker binnen. 

En dit was niet onze enige overwinning - Peter Nuytens (vader van Tobias) haalde het bij de Open Reeks met een onwaarschijnlijke 7/7, de enige perfecte score van het toernooi. Zo ging ChessLooks met maar liefst de helft van de overwinningen lopen.

En nog was dat niet voldoende, want Loc haalde met 5/7, eveneens op scheidingspunten, de bronzen beker bij Stap 3.

Zo werd het dus op kwalitatief vlak veruit het beste stapjestoernooi uit de prille geschiedenis van onze club. Op naar volgend seizoen!

Emmanuel Wildiers