De dag na onze barbecue en bijhorend jeugdtoernooitje moesten onze jeugdleden al opnieuw aan de schaakbak. We trokken naar het stapjestoernooi in Mechelen, georganiseerd door de Koninklijke Mechelse Schaakclub in het Pitzemburg Atheneum. We waren opnieuw met een recordaantal deelnemers. Met 27 ChessLookers waren we (buiten de thuisploeg) veruit de best vertegenwoordigde club. En we hadden nog met een stuk meer kunnen zijn, ware het niet dat door de grote populariteit van de stapjestnerooien en de beperkte capaciteit in het Atheneum er dit jaar geen Open Reeks was, waardoor onze Stap 4'ers helaas niet konden deelnemen. Iedereen van ChessLooks speelde een schitterend toernooi, en niet enkel in kwantiteit maar ook in kwaliteit waren we één van de topploegen.

Bij Stap 1 speelde de 5-jarige Eldar de pannen van het dak. Hij haalde 6 op 7, en moest enkel zijn meerdere erkennen in een tegenstander die meer dan dubbel zo oud was. Ook Viktor speelde schitterend, en haalde met 5/7 een negende plaats. De volledige uitslag van stap 1 vinden jullie hier.

Bij Stap 2 begon Johan ijzersterk aan het toernooi. Met 4/5 kwam hij na 5 ronden nog in aanmerking voor een podiumplaats, maar de vermoeidheid sloeg toe en uiteindelijk eindigde hij met 4/7 op een twaalfde plaats. Ook Nisse haalde een prima 4/7 - door de iets lagere scheidingspunten eindigde hij op de 15de plaats. De volledige uitslag van stap 2 vinden jullie  hier.

Bij Stap 3 kon Loc zijn huzarenstukje van vorig toernooi (een 2de plaats op het Kersttoernooi van Deurne) helaas niet herhalen. Hij speelde met 3.5/7 een prima toernooi, maar moest zich deze keer tevreden stellen met een 16de plaats. Isar deed het met 4/7 een half puntje beter en toonde zich zo, net als de dag voordien, opnieuw de sterkste Stap 3'er. De volledige uitslag van stap 3 vinden jullie  hier.

Het volgende stapjestoernooi is dat van Oude God op 17 maart, maar daarvoor doen Irmuun (en vermoedelijk ook 1ste reserve Eldar) nog mee aan het Vlaams Jeugdschaakkampioenschap in Mechelen (15-17 feb), en trekken we op 24 februari naar het jeugdschaakcriterium van Brasschaat. 

Voor de volledige fotoreportage verwijzen we graag naar ons facebookpagina.

Emmanuel Wildiers

Jeugdleider ChessLooks Lier