Clubfeest 2023

Om het seizoen ’22-’23 op een deftige manier af te sluiten organiseerden we op zaterdag 1 juli een tornooi met aansluitend het clubfeest. Jammer genoeg waren er al heel wat leden op vakantie vertrokken (of eerdere plannen…) waardoor we maar met een 40-tal aanwezigen waren. Maar geen nood: ook met een beperkt aantal mensen werd het een leuke namiddag, daar in de mooie foyer van Den Bril.

Eerst speelden we een tornooi. Emmanuel bracht de deelnemers onder in een A- en B-reeks. In de A-reeks de volwassenen en de sterkste jeugdspelers. In de B-reeks de jeugdspelers en de beginnende volwassenen.

In de A-reeks stond er geen maat op Steven. Met 6 op 6 pakte hij soeverein de overwinning. Julian werd tweede met een mooie 5/6. Robbert en Patrick deelden broederlijk het brons met 3,5/6.

In de B-reeks ging de titelstrijd er spannender aan toe. Philip en Arno gaven elkaar geen duimbreed toe. Beiden stonden na 6 rondes gedeeld eerste met 5/6. Lex werd mooi derde met 3,5/6. Philip en Arno speelden een spannende testmatch waarbij eerstgenoemde als eindwinnaar uit de bus kwam. Dikke proficiat dus voor reekswinnaars Steven en Philip!

Na het schaken was het tijd voor een uitgebreide apero. Chantal en Nick van restaurant Fra Bartolo hadden voor heerlijke hapjes gezorgd, en onder het genot van een glaasje bubbels of fris werd er anderhalf uur rustig geaperitiefd. Tegen zessen begonnen de magen subtiel de eerste knorsignalen te geven en dus presenteerde Chantal eerst een koud en dan een warm pastabuffet. Het zag er allemaal fantastisch uit, en het wàs ook effectief heerlijk. Lekker, uitgebreide keuze, mooi gepresenteerd, méér dan genoeg… Kortom, niks dan superlatieven. Iedereen heeft er van genoten. Dikke pluim voor Fra Bartolo. Een ijsje als dessert moest de laatste gaatjes vullen.

Na het etentje werd er rustig verder gekeuveld, al dan niet met een biertje of ander lekkers erbij. Tot een stuk in de nacht. En de die-hards? Ja, die haalden uiteindelijk terug de schaakstukken boven, lieten het keuvelen verder over aan de schaakdreuzels en begonnen gewoon terug te schaken.

Patrick Verrijssen