Uncategorised

Zilveren Toren 2019-2020

Het is niet helemaal zoals we het gewild hadden, maar temidden van deze Corona-tijden mag ChessLooks Lier toch een promotie vieren. Het ligabestuur heeft immers beslist om de Zilveren Toren-competitie niet meer te hervatten. De stand na de 7de ronde is meteen de eindstand. Hierdoor promoveert CLL1. In de eindstand staan we een bordpunt achter kampioen Oude God 1 (proficiat aan onze buren), maar toch fijntjes opmerken dat we een wedstrijdpunt meer hadden ;-)

Er waren enkele exceptionele uitslagen - zeker de stuntzege tegen Moretus Hoboken 1 was totaal onverwacht - waardoor deze promotie zeker niet onverdiend te noemen is.

Na 4 opeenvolgende promoties betekent dit ook dat we in één ruk van (toen nog) 5de afdeling naar 1ste afdeling stijgen. Ik denk dat er niet zo veel clubs zijn die ons dit exploot voorgedaan hebben. We zijn er dan ook wel een beetje trots op :-)

Ook nog vermelden dat CLL2 nipt de promotie mist: zij eindigen op een mooie derde plaats in 3de afdeling. CLL3, onze ‘oefenploeg’, eindigt op de 6de plaats in 4de afdeling.

Kampioen in hoogste afdeling is Beveren 1. Ook voor hen een dikke proficiat.

Schaakseizoen 2020-2021

Licht aan het einde van de schaaktunnel. Na 6 vrijwel schaakloze maanden heeft het bestuur goed nieuws voor jullie. Vanaf vrijdag 2 oktober komen we terug samen op onze schaakzolder in Het Looks. Erik heeft dit, dankzij zijn goede contacten met Anja, kunnen bewerkstelligen.

Covid-19 zorgt er wel voor dat onze schaakavonden iets anders zullen verlopen dan we gewoon zijn. Het bestuur is bezig met protocollen op te stellen. Regels die streng genoeg zijn om veilig samen te komen, en los genoeg om het spelplezier niet te bederven. Vrijdag 25 september gaan we met een beperkte groep een testavond houden om te zien waar we nog moeten bijsturen. Eén van de dingen die al zeker anders zal zijn is dat we niet langer door het café naar binnen zullen gaan. We krijgen onze eigen ingang, via de trap aan de buitenkant. Uitgebreide uitleg over de exacte regels krijgen jullie na die testavond op 25 september.

Ook onze jeugdlessen zullen hervat worden. Vanaf zondag 4 oktober komen onze kids terug samen op zondagvoormiddag van 10u45 tot 12u15. De andere Lierse schaakclub, SK Zimmertoren, is (voorlopig?) gestopt met jeugdwerking en er zijn al enkele jeugdleden overgekomen. We verwachten nog een aantal bijkomende jeugdleden te mogen verwelkomen. Liefst in de eerste weken zodat we zo snel mogelijk in ons gewone patroon van lesgeven zitten. Iedereen is alleszins van harte welkom om vrijblijvend enkele proeflessen bij te wonen. Graag dan even contact opnemen, liefst per mail (Patrick Verrijssen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Nog even samenvatten: de volwassenen zijn vanaf vrijdag 2 oktober 20u terug welkom, de jeugd vanaf zondag 4 oktober 10u45. In de week ervoor krijgen jullie meer details over de te volgen regels, en Erik zal nog een mail versturen met alle info over het clubkampioenschap 2020-2021 dat in de steigers staat.

Het popelen kan beginnen :-)

Schaken in het corona-tijdperk

De laatste maanden was het wennen: het totale gebrek aan face-to-face-schaakpartijen heeft niemand van ons ooit meegemaakt. Het Looks gesloten, en door de lockdown mochten we niet samenkomen. Sinds 18 mei zijn de maatregelen gelukkig iets soepeler geworden en hebben we met het bestuur geprobeerd om een oplossing te vinden om toch eens te kunnen afspreken voor een partijtje schaak.

Dankzij de bereidwillige medewerking van de stad Lier konden enkele leden vandaag zo een partijtje Corona-schaak spelen. Van 13u15 tot 18u00 mochten we over de mooie - en zalig rustige - ommuurde tuin van Bed Muzet beschikken. Bed Muzet is een jeugdherberg (‘cultuurhostel’) die ondergebracht is in een vleugel van het oude klooster van de Zwartzusters.

Jammer genoeg maakten slechts 4 leden van de gelegenheid gebruik: Robbert, Pieter, Erik en Patrick. Na eerst een half uurtje bijpraten namen we plaats aan onze tafels. Om elk fysiek contact te vermijden, hadden we elk een eigen schaakset meegebracht. Voor tafels, stoeltjes, ontsmettingsmiddelen, mondmaskers en dies meer Coronagerelateerd gerief had het bestuur gezorgd.

Om de anderhalve meter-regel te respecteren plaatsten we ons in de lengte van de tafel. En eigenlijk viel spelen op deze manier nog heel goed mee. Voor mij persoonlijk alleszins veel beter dan online schaken.

Zo konden we dus voor het eerst in bijna 3 maanden, onder een stralend zonnetje dan nog, een echte partij spelen. Robbert en ik speelden als afsluiter zelfs enkele snelschaakpartijen, met de klok in het midden van de lange tafel. En zelfs dat ging verrassend goed. Alhoewel, ook niet helemaal vlekkeloos, want in het verre eindspel had deze dove kwak Ke6 verstaan ipv Kd6. Voor het eindresultaat maakte het niet uit, maar dit soort vingerfoutjes komt toch snel voor als je de zetten mondeling doorgeeft. Zeker in tijdnood ?

Volgende week proberen we het nog eens. Opnieuw op zondag van 13u15 tot 18u00. Hopelijk met hetzelfde mooie weer, maar wel meer deelnemers dan. Wil je meespelen: inschrijven kan op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (maximum 20 deelnemers).

Coronavirus

Beste schaakliefhebbers,

De overheid heeft beslist dat alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten, ongeacht hun aard, privaat of publiek, worden geannuleerd.

Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat vanaf vrijdag middernacht alle café’s en restaurants verplicht moeten sluiten.

Deze maatregelen zijn minstens t.e.m. 3 april van kracht. Dat wil concreet zeggen dat er de komende weken geen enkele schaakactiviteit zal zijn: geen Zilveren Toren, interclub, clubkampioenschap, jeugdles of vrije speelavond. Niet leuk, maar gezondheid gaat voor.

We houden jullie verder op de hoogte. Voor vragen of meer informatie kunnen jullie altijd bij Erik of Patrick terecht.

Groeten, Patrick

Vertrouwelijkheidsverklaring

In navolging van de vernieuwde Europese wet van 25 mei 2018 betreffende bescherming van de persoonlijke gegevens (GDPR) verklaart ChessLooks Lier het volgende:

De verzamelde gegevens van onze leden zijnde: naam en voornaam, geboortedatum en plaats, volledig adres, emailadres, rijksregisternummer, telefoongegevens en nationaliteit worden verzameld ten einde onze competities reglementair te kunnen laten doorgaan.

Deze gegevens worden ook doorgegeven aan de officiële schaakinstanties alsmede aan de daarmee verbonden verzekeringen. De betrokken instanties zijn: Kon. Belgische Schaakbond, Vlaamse schaakfederatie en Schaakliga Antwerpen en de gemeente Lier voor het bekomen van subsidies.

Wij kunnen uw gegevens gebruiken om contact met u op te nemen als onderdeel van onze competities zoals bijvb. wijziging van locatie, tegenstrevers, aanvangsuur, enz. Alle vermelde organisaties zijn eveneens gebonden deze gegevens niet aan derden door te geven.

Dit betekent o.a.

  • Dat wij de gegevens met zorg behandelen en alles in het werk stellen dat deze niet openbaar worden gemaakt.
  • Niet delen met derden, tenzij (zoals aangegeven) met partners waarvoor dit noodzakelijk is.
  • De gegevens niet langer worden bewaard dan nodig.
  • Dat elk lid inzagerecht heeft van haar / zijn gegevens.
  • Dat elk lid rectificatierecht heeft van haar / zijn gegevens.
  • Dat elk lid te allen tijde haar / zijn gegevens kan laten verwijderen.

 

Subcategories