Schaaklokaal Het Looks
A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier
Previous Next
Schaaklokaal Het Looks Schaaklokaal Het Looks
A game of art A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier De oprichters van ChessLooks Lier

Kersttornooi Deurne 2018

Gisterenavond was het de traditionele afsluiter van het schaakjaar: het kersttornooi van KSK Deurne. En we sloten af in stijl: onze ploeg, bestaande uit Willy, Patrick, Erik, Rudi, Robbert en Jessie scoorde een mooie 4,5/6. Dat bleek in de eindrangschikking goed voor het brons, een 3de plaats op 17 ploegen.

De eindstand per ploeg en de individuele uitslagen kan je op de website van Deurne terugvinden.

Willy boekte een mooie overwinning op Toon Wijgers, 2045 elo. Snel alle stukken er af en dan met een pionnetje voorsprong een beter eindspel naar winst voeren.

Erik kon een mooie revanche nemen voor een nederlaag in de interclub. Eerst groot voordeel, dan terug voordeel weg, om dan toch het punt binnen te halen.

Rudi won mooi van een lokale speler, Bart Van Eetvelde.

Robbert won ook z'n partij, met zwart, van een 1400-speler.

Jessie had de winst voor het grijpen, maar overzag de winnende zet. Boos op zichzelf, maar dit overkomt natuurlijk iedereen. En toch mooi dat onze jongedame zo competitief aangelegd is :-)

Patrick blunderde op de 17de zet een stuk weg. Hij kreeg wel 2 vrijpionnen in de plaats en trok dan maar noodgedwongen ten aanval. Z'n tegenstander, Dries Janssen, miste onder druk verschillende keren de beste voortzetting en zo kwam Patrick zelfs nog dicht bij de winst. Met nog 32 seconden op Patrick's klok (5 minuten voor Dries) koos Dries voor zetherhaling en kwam er dus een remise uit de bus…

Het eindtotaal was dus 4,5/6 en dat was goed voor een mooie bronzen plak, afgehaald door onze dame in het gezelschap, Jessie. Zij mocht ook nog een mooie schaakklok in ontvangst nemen.

Het was weer een gezellig tornooi dat - na het ophalen van de tombolaprijzen voor iedere deelnemer - werd afgesloten met een paar jeneverkes, bollekes, enkele porties lekkere chili con carne en pizza. 
Dankjewel Deurne voor eens te meer een perfect georganiseerde en supergezellige schaakavond.