Schaaklokaal Het Looks
A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier
Previous Next
Schaaklokaal Het Looks Schaaklokaal Het Looks
A game of art A game of art
De oprichters van ChessLooks Lier De oprichters van ChessLooks Lier

Interclub Ronde 6 seizoen 2017-2018

Afgelopen zondag startten we - na een pauze van twee maanden - met het tweede deel van de interclub. Beide ChessLooks-ploegen moesten op verplaatsing naar Deurne. 

Deurne 4 - ChessLooks 1

Rudi, die ik een paar uur daarvoor nog met een uitgestreken gezicht op het hart gedrukt had dat een ploeg staat of valt met het laatste bord (kwestie van wat extra druk te zetten ;-) ) speelde een solide partij en won mooi tegen een ruim hoger geklasseerde tegenstrever. Mmmh, volgende keer nog eens het belang van dat laatste bord benadrukken… (0-1)

Mijn tegenstrever koos voor een Caro-Kann, maar speelde de opening onnauwkeurig en kwam al snel zwaar in de problemen. Na 18 zetten pion én kwaliteit achter in een troosteloze stelling. Toen bij een poging om tegenspel te creëren ook nog een stuk dreigde verloren te gaan vond hij het welletjes en gaf op. (0-2)

Willy, met zwart, stond een stuk achter (geofferd vermoed ik?) maar had een sterke vrijpion en een geweldige aanval op de witte koningsstelling. In mijn ogen was de winst kantje-boord, maar volgens Willy - zoals gewoonlijk niet al te zwaar gebukt onder een grote dosis overtollige bescheidenheid of gebrek aan zelfvertrouwen - was de partij van begin tot einde gewonnen voor zwart. Het resultaat gaf hem alleszins gelijk: wit kraakte onder de druk en ons topbord mocht het punt noteren. (0-3)

Kevin beleefde eens te meer een moeilijke namiddag. Hij zit in de hoek waar de klappen vallen, en daar kom je niet zomaar uit. Gelukkig was zijn tegenstrever zo vriendelijk om de winnende zet vergezeld te laten gaan van een remiseaanbod. Om drie seconden later tot zijn ontsteltenis te beseffen dat hij net de winnende zet op het bord had getoverd… Kevin moest niet lang nadenken. (0,5-3,5)

Zo blijft ChessLooks 1 in pole position in afdeling 5H met 2,5 punt voorsprong op eerste achtervolger Sint-Niklaas 3.

Deurne 5 - ChessLooks 2

Pieter speelde tegen de lokale verslaggeefster Ria. Zij speelde voor de tweede keer dit weekend tegen een Lierenaar. Haar Lierse bijna-naamgenote van vrijdag werd netjes over de knie gelegd, de Lierenaar van zondag bleek een stuk taaier te zijn. Pieter won ook zijn tweede partij van het weekend, met telkens een blonde dame aan de overzijde van het bord. Pieter - schakende blondjes: 2-0. 

Na de winst van Pieter scoorde ook Staf een vol punt. 0-2 dus en met mooie stellingen op de twee resterende borden leek winst er aan te komen.

Een schaakhongerige Pierre weigerde herhaaldelijk een remisevoorstel om dan… een mat in één te missen. Een bittere pil natuurlijk voor onze onvermoeibare voorzitter. Wel tekenend voor het schaaktemperament van onze nestor :-) (1-2)

Hierdoor kwam de stand op 1-2. Erik kreeg onmiddellijk daarop ook een remisevoorstel. Dilemma, oh dilemma: alhoewel hij de betere stelling had aanvaardde de teamcaptain - in het belang van de ploeg - toch maar het voorstel. Winst/wedstrijdpunten boven ego/elo. Einduitslag 1,5-2,5 winst dus.

Ons tweede team staat nu op een mooie vijfde plaats in afdeling 5I.

Patrick Verrijssen.

Afdeling: 5 Serie: H                 Afdeling: 5 Serie: I
Burcht 1     - Lier 2       2.5 - 1.5   Westerlo 2    - Pelt 2       2.5 - 1.5
Oude God 4    - Brasschaat 9    0.5 - 3.5   Oude God 5    - Leopoldsburg 1    1 - 3 
Deurne 4     - Chesslooks Lier 1 0.5 - 3.5   Deurne 5     - Chesslooks Lier 2 1.5 - 2.5
Temse 4      - Kask 2        0 - 4    Turnhout 2    - Geel 3       3.5 - 0.5
Beveren 2     - St.-Niklaas 3    1 - 3    Noorderwijk 1   - Mechelen 7      4 - 0
Hoboken 4     - Mechelen 6      2 - 2    BYE        - Mol 1         -